In de kijker

  • 1 oktober 2021
interbellumwoning Joseph De Bruycker in Roeselare

De interbellumwoning Joseph De Bruycker in Roeselare wint de Onroerenderfgoedprijs 2021

Matthias Diependaele, Vlaams minister van Onroerend Erfgoed kent de Onroerenderfgoedprijs 2021 toe aan de bewoners van de interbellumwoning ontworpen door architect Joseph De Bruycker.
Interbellumwoning Joseph De Bruycker in Roeselare
  • 1 oktober 2021

De interbellumwoning Joseph De Bruycker in Roeselare wint de publieksprijs

De publieksprijs van de Onroerenderfgoedprijs 2021 gaat naar de interbellumwoning door Joseph De Bruycker in Roeselare.
Visual met muur en bomen
  • 21 december 2020

Inschrijving Onroerenderfgoedprijs 2021 geopend

“Waar u zich thuis voelt, daar zijn wij trots op”. Met die slagzin lanceert Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele de zesde Onroerenderfgoedprijs.
Atelier Mestdagh
  • 2 oktober 2020

Atelier Mestdagh krijgt eervolle vermelding

Tijdens de prijsuitreiking van de Onroerenderfgoedprijs 2020 beloonde de jury Atelier Mestdagh met een eervolle vermelding voor de glas-in-loodramen in de
Lommel Vloeiweiden
  • 1 oktober 2021

Vrijwilligers Natuurpunt Lommel krijgen eervolle vermelding voor behoud en herstel van de vloeiweiden

Tijdens de prijsuitreiking van de Onroerenderfgoedprijs 2021 beloonde de jury de vrijwilligers van Natuurpunt Lommel met een eervolle vermelding voor hun tomeloze inzet voor het behoud en herstel van de historische vloeiweiden van de Grote Watering.
Predikheren Mechelen
  • 2 oktober 2020

Het Predikheren in Mechelen wint de Onroerenderfgoedprijs 2020

Matthias Diependaele, Vlaams minister van Onroerend Erfgoed, kent de Onroerenderfgoedprijs 2020 toe aan het Predikheren in Mechelen. Het voormalige klooster stond sinds 1975 leeg en werd herbestemd tot stadsbibliotheek.
Onroerenderfgoedprijs 2020
  • 24 juli 2020

Dit zijn de laureaten van de Onroerenderfgoedprijs 2020

Het Gruuthusemuseum in Brugge, het Predikheren in Mechelen en de Sint-Niklaaskerk in Westkapelle zijn de drie laureaten voor de vijfde editie van de Onroerenderfgoedprijs. Iedereen kan vanaf nu stemmen op zijn favoriete laureaat.
Predikheren Mechelen
  • 2 oktober 2020

Het Predikheren in Mechelen wint publieksprijs

De publieksprijs van de Onroerenderfgoedprijs 2020 gaat naar het Predikheren in Mechelen. Een externe jury nomineerde het Gruuthusemuseum in Brugge, het Predikheren in Mechelen en de Sint-Niklaaskerk in Westkapelle als laureaten.
Algemeen beeld
  • 18 maart 2020

Kandidaten Onroerenderfgoedprijs 2020

In deze ongewone tijden laten we toch graag weten dat we dit jaar een recordaantal inschrijvingen ontvingen voor de Onroerenderfgoedprijs: 43 projecten, mooi verspreid over heel Vlaanderen. We onderzoeken volop of ze voldoen aan de wedstrijdcriteria, voor onze jury zich erover buigt.